X
X
X
X

WEB TASARIM

AnasayfaYazılarHizmetlerWEB TASARIM

WEB TASARIM

 

WordPress

Web sitesi tasarımı nasıl yapılır diyerek harekete geçiyorsanız, daha fazla zamanınız varsa ve dilediğiniz gibi kişiselleştirebileceğiniz bir web sitesi istiyorsanız, WordPress gibi bir içerik yönetimi sistemi (CMS) sizin için daha uygun bir çözüm olabilir.

CMS ile kodlama ve gelişmiş tasarım prensiplerini bilmenize gerek kalmadan web sitenizin görünümünü değiştirebilir ve içerik güncellemesi yapabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken, web sitenizde yer vermek istediklerinizi girmek; CMS, geri kalanını sizin için hallediyor. WordPress’in en iyi yanı da binlerce kullanıcısının olması sayesinde çok fazla eğitiminin ve desteğin bulunması. GoDaddy’nin WordPress Web Siteleri çözümünü seçmeniz durumunda Özel Hızlı Başlangıç Sihirbazı ile WordPress web sitenizi hızlıca kurabilirsiniz. GoDaddy’nin Özel Hızlı Başlangıç Sihirbazı işletmeniz hakkındaki temel bilgilerden yola çıkarak, size uygun tasarımları gösteriyor ve içerik öneriyor.

3. Web sitesi tasarımı nasıl yapılır adım 3: İçerik ekleyin.

Web sitenizi hangi platformda kuracağınıza karar verdikten sonra içerik ekleme zamanı geliyor. Gireceğiniz içeriklerin türü, web siteniz için koyduğunuz hedefler doğrultusunda değişecektir. Başlangıç için aşağıdaki 5 temel sayfayı öneriyoruz:

Ana Sayfa

Bu sayfada, ziyaretçilerinizin sizinle iş yapmaya karar vermesi için gerekli olan temel bilgilere yer vermelisiniz. Kim olduğunuzu, müşterilerinize neler sunduğunuzu tarif eden içerikler hazırlayın ve güçlü görseller ekleyin.

  • Slogan: İşletmenizi, bir kısa cümlede özetleyin.
  • Eylem çağrısı: Ziyaretçilerinizin sitenizden ayrılmadan önce yapmasını istediğiniz en önemli şey ne?
  • Temel iletişim bilgileri: Müşterilerinizin sizinle hangi kanal üzerinden iletişime geçebileceği bilgisini ekleyin.
  • Ürünler/Hizmetler: Bir veya birden fazla ürün/hizmetinize yer verin ve bunları “Ürünler/Hizmetler” sayfasına yönlendirdiğinizden emin olun ki ilgilenenler daha fazla bilgi alabilsin.
  • Kayıt formu: Ziyaretçilerinizin kendi bilgilerini bırakmalarını kolaylaştırın.
  • Referanslar: Mevcut müşterilerinizin referanslarına ve yorumlarına yer vererek, yeni ziyaretçilerin güvenini kazanmaya başlayın.

Ürünler/Hizmetler Sayfası

Bu sayfada ilgi çekici görsellerle birlikte ürün ve hizmetlerinize yer verebilirsiniz. Dilerseniz, fiyat bilgileri, ödeme seçenekleri ve iade şartlarına da yer verebilirsiniz.

“Hakkımızda” Sayfası

Bu, hikâyenizi anlatmanız için ayrılan bir sayfa. Kendinizi ve ekibinizi tanıtabilir, biyografinize yer verebilir, işletmeniz hakkında bilgiler paylaşabilirsiniz.

Referanslar Sayfası

Mevcut müşterilerinizden işletmenizle ilgili birkaç cümle isteyerek, onlara bu sayfada yer verebilirsiniz. Sizinle çalışmış olan kişilerin hakkınızda iyi şeyler söylemesi, potansiyel müşterilere güven verecektir.

İletişim Sayfası

Bu sayfada iletişim bilgilerinize yer verin (örneğin, telefon numarası, e-posta adresi, posta adresi). Fiziksel mağazanız var ise bir harita ekleyin.

Web sitesi tasarımı nasıl yapılır? Başarılı uygulamalar

Web sitesi tasarımı söz konusu olduğunda katı kurallar yok. Ancak iyi web sitelerinin ortak özelliklerini de göz ardı etmemek gerekiyor. İşte bunun için birkaçipucu…

Temiz ve basit bir tasarım yapın

“Azı karar, çoğu zarar” web sitesi tasarımı nasıl yapılır derken aklınızda tutmanız gereken bir deyim. En önemli mesajınızın hangisi olduğunu seçerek, buna ana sayfanızda yer verin. Ek bilgilere diğer ilgili sayfalarda yer verebilirsiniz.

Web siteniz, ilk kez ziyaret eden biri için ilk 10 saniyede karışık görünmesin. Renkleri ve fontları dikkatli seçin, çok fazla seçeneği bir arada kullanmaktan kaçının.

Migros.com.tr, turuncu, beyaz ve gri olmak üzere üç temel rengi kullanıyor.

 

Temiz ve kolay kullanılabilir navigasyon 

Ziyaretçilerin, web sitenizde gezmesini istiyorsanız navigasyonu kolayca yapabileceklerinden emin olmalısınız.

Navigasyon menülerinizi kolayca görünebilir ve sitenizde kolaylıkla bulunabilir olduğundan emin olun.

 

Seçeneklerin net olduğundan emin olun ve benzer sayfaları bir arada toplamak için alt menüleri kullanın.

Bonvagon.com, menüsünde birkaç net seçenek kullanıyor ve farklı sayfaları tek başlık altında topluyor.

 

İçerik çok önemli

Bu, herkesin bildiği bir şey olabilir ancak web sitenizin ne söylediği de nasıl söylediği kadar önemli.

İçeriğiniz ilgi çekici, ilgili olmadığı sürece iyi görünen bir web sitesi işinizi büyütmek için yeterli değil.

İçeriğinizin, işletmeniz hakkında kullanışlı ve doğru bilgiler sunduğundan emin olun. Net, doğal bir dil kullanın. Görsel seçerken ilgi çekici olmalarına dikkat edin.

İletişim bilgileriniz net ve erişilebilir olsun

İnternete ne kadar bilgi girerseniz girin, asıl amaç müşterilerinizin sizinle iletişime geçebilmesi. Bu nedenle iletişim bilgilerinizin net ve erişilebilir olduğundan emin olun. Söz konusu bilgilerin hangisi olduğu işletme türünüze göre değişebilir; bazıları için bir e-posta adresi yeterli olurken, bazılarının telefon numarası ve harita gibi bilgileri eklemesi de faydalı olabilir.

co.com.tr, mağaza lokasyonlarını haritada göstermesinin yanı sıra adres, telefon ve e-posta bilgilerine de yer vermiş.

 

SEO için tasarlayın

Arama motoru optimizasyonu (SEO), günümüzde web sitelerinin olmazsa olmazları arasında. SEO’yu iyi yaparsanız, Google ve Yahoo gibi arama motorlarında daha üst sıralarda yer alırsınız.

Küçük işletmeler için SEO’nun çok önemli olmadığını düşünebilirsiniz ancak organik trafiği artırmanızın iyi bir yolu olduğunu unutmayın.

Responsive tasarım

Artık insanlar sadece masaüstü bilgisayarlarla sınırlı kalmayıp, farklı cihazlardan internete giriyor. Bu nedenle web sitesi tasarımı nasıl yapılır sorusunu sorarken, cevapların içinde responsive tasarımın yer aldığından emin olun.

Potansiyel müşterilerinize kullandıkları farklı cihazlar üzerinden verimli bir şekilde ulaşabilmelisiniz.

 

apple.com, hem masaüstü bilgisayarlar, hem de mobil cihazlarda mükemmel görünüyor.

 Farklı cihazlar kullananlar kadar, farklı web tarayıcısı kullananlar da var. Web sitenizi farklı tarayıcılarda açarak, düzgün göründüğünü kontrol edin. Hepsinde olmasa da, en çok kullanılan beş tarayıcı olan Firefox, Safari, Chrome, Edge ve Opera’da deneme yapabilirsiniz.


Top